Kanapka Orzechowa Aleja - Tartare - Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Kanapka Orzechowa Aleja - Bonne Maman

5 minut

Łatwy

Składniki na jedną porcję:

  • serek Tartare Orzechowa Aleja - 40 g,
  • bułka razowa z pestkami słonecznika,
  • szynka dojrzewająca - 3 plastry,
  • pomidor malinowy - 3 plastry,
  • czerwona cebula - kilka krążków,
  • musztarda francuska - 2 łyżki,
  • kapary - 1 łyżka,
  • jajko na twardo,
  • liść sałaty,
  • masło,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

  1. Bułkę przekrój wzdłuż i posmaruj obie połówki masłem.
  2. Na dolnej połowie ułóż plasterki szynki jeden na drugim, smarując każdy musztardą.
  3. Na szynce rozsmaruj serek Tartare Orzechowa Aleja.
  4. Na serku ułóż plastry pomidora i przykryj kaparami. Dopraw pieprzem.
  5. Dodaj krążki cebuli, plasterki jajka i sałatę.
  6. Przykryj całość górną połową bułki i serwuję gotowe!