Bajgle

40 min
Łatwy

Orzechowa Aleja

Orzechy włoskie, laskowe i migdały. Wyobraź sobie połączenie aż 3 orzechowych nut w kremowym serku Tartare Orzechowa Aleja. Już wiesz, że będzie pysznie!

Składniki:

  • mąka pszenna - 300 gramów
  • ser twarogowy - 200 gramów
  • jajka - 3 sztuki
  • jogurt naturalny - 5 łyżek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • mak
  • Serek TARTARE Orzechowa Aleja - 1 opakowanie
  • łosoś wędzony
  • ulubione dodatki, np. winogrona, kiełki, ziarna słonecznika, migdały, orzechy

Sposób przygotowania

  • 1 Łączymy mąkę, ser twarogowy, 2 jajka, jogurt naturalny i sól. Zagniatamy ciasto do całkowitego połączenia się i dzielimy na cztery części.
  • 2 Formujemy wałek o długości ok.30 cm, zwijamy i zlepiamy. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy 25 minut w temperaturze 200 st C.
  • 3 Po upieczeniu bajgli posmaruj je serkiem Orzechowa Aleja i dodaj łososia z ulubionymi dodatkami.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów