Carpaccio pomidorowe z koreczkami L’Aperitif Provence – Tartare – Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Carpaccio pomidorowe z koreczkami L’Aperitif Provence - Bonne Maman

Łatwy

Dla 2 osób:

  • 1 opakowanie Tartare l'Aperitif Provence,
  • 1 duży czerwony pomidor,
  • 1 duży żółty pomidor,
  • 1 pomidor kumato,
  • garść pomidorków koktajlowych,
  • sól i pieprz do smaku,
  • oliwa extra virgin,
  • garść zielonych listków lub sałat.

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory umyj, osusz i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Pomidorki koktajlowe możesz pokroić na ćwiartki.
  2. Rozłóż plastry na dużym talerzu. Udekoruj zielony mi listkami lub sałatą, posól i popieprz.
  3. Na koniec wszystko skrop oliwą , a na wierzchu rozłóż koreczki serowe l’Aperitif Provence. Podawaj z ulubionym świeżym pieczywem lub grzankami.