Indyk w Ziołowym Ogrodzie – Tartare – Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Indyk w Ziołowym Ogrodzie - Bonne Maman

8 minut

Łatwy

Składniki na jedną porcję:

  • serek Tartare Ziołowy Ogród - 1 opakowanie,
  • pieczywo tostowe - 3 kromki,
  • pierś grillowanego indyka - 2 plastry,
  • podsmażony boczek - 2 kawałki,
  • pomidor pokrojony w plasterki,
  • sałata rzymska,
  • łyżeczka posiekanego świeżego tymianku,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj pół opakowania serka Tartare Ziołowy Ogród z posiekanymi ziołami, solą i pieprzem.
  2. Posmaruj przygotowanym serkiem wierzch wszystkich kromek.
  3. Na jednej z posmarowanych kromek połóż po 2 plasterki indyka, 2 plasterki pomidora i przykryj tak przygotowaną kromkę drugą częścią tosta.
  4. Następnie połóż na nim 2 kawałki boczku i liść sałaty. Przykryj ostatnim z kawałków chleba.
  5. Dociśnij lekko kanapkę i przekrój w trójkąt. Przez środek kanapki przebij patyczek do szaszłyków, żeby się lepiej trzymała.