Kanapka ze Śmietankowej Łąki


Śmietankowa Łąka
Delikatny smak i puszysta konsystencja? To musi być serek Tartare Śmietankowa Łąka. Łatwo się rozsmarowuje, a jak smakuje! Dzień zaczyna się lekko.
Składniki:
- 2-3 łyżki serka TARTARE Śmietankowa Łąka
- 1 bułka grahamka
- ½piersi z kurczaka (umyta, osuszona, roztłuczona tłuczkiem)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka oliwy
- ½ łyżeczki świeżego imbiru (utarty na tarce o drobnych oczkach)
- 3 suszone pomidory (z zalewy)
- Kilka listków rukoli
- 3-4 krążki czerwonej cebuli
- Kilka listków rozmarynu
- 1 łyżka migdałów w płatkach (uprażone na suchej patelni)
- 1 łyżka kiełków brokułowych
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
- 1 Pierś dopraw solą i pieprzem oraz natrzyj imbirem. Marynuj przez min. 1 godzinę, w chłodnym miejscu, w oliwie i soku z cytryny.
- 2 Grilluj pierś z kurczaka na patelni do grillowania, na średnim ogniu, po 2 minuty z każdej strony (można po 1 minucie przesunąć mięso o ok. 45°, co umożliwi uzyskanie wzorku w kratkę).
- 3 Gotowe mięso przykryj talerzem lub owiń w folię aluminiową i odstawiam.
- 4 Połówki bułki posmaruj masłem.
- 5 Na dolnej połowie ułóż rukolę, pomidory i kurczaka.
- 6 Na kurczaku rozsmaruj serek.
- 7 Na serku ułóż listki rozmarynu i cebulę.
- 8 Posyp kanapkę migdałami i przykryj kiełkami.
- 9 Całość przykryj górną warstwą bułki.