Łososiowy omlet


Łososiowa Zatoka
Czujesz? Tak intensywny zapach i głęboki smak uzyskaliśmy, dodając do kremowego serka Tartare Łososiowa Zatoka duże kawałki tej królewskiej ryby. Rozpłyniesz się z każdym kęsem.
Składniki:
- jajka
- Serek TARTARE Łososiowa Zatoka - 1 opakowanie
- wędzonego łososia - 100 gramów
- masła - 2 łyżki
- soli i pieprzu do smaku - 1 szczypta
- koperek do dekoracji
Sposób przygotowania
- 1 Jajka wybij do dwóch szklanek, posól i dobrze wymieszaj.
- 2 Na patelni rozgrzej masło, po jednej łyżce na każdy omlet.
- 3 Kiedy tłuszcz będzie ciepły, wlej jajka i energicznie mieszaj je na patelni za pomocą gumowej lub drewnianej szpatułki.
- 4 Kiedy omlet będzie jeszcze delikatnie płynny na wierzchu zdejmij patelnię z ognia.
- 5 Na połowie jajek rozłóż dodatki - Tartare i kawałki wędzonego łososia.
- 6 Za pomocą szpatułki złóż omlet na pół i delikatnie zsuń z patelni na talerz.
- 7 W ten sam sposób przygotuj drugą porcję.
- 8 Omlety podawaj od razu po przygotowaniu, udekorowane koperkiem i posypane pieprzem.