Łososiowy omlet

15 min
Łatwy

Łososiowa Zatoka

Czujesz? Tak intensywny zapach i głęboki smak uzyskaliśmy, dodając do kremowego serka Tartare Łososiowa Zatoka duże kawałki tej królewskiej ryby. Rozpłyniesz się z każdym kęsem.

Składniki:

  • jajek - 6 sztuk
  • wędzonego łososia - 100 gramów
  • masła - 2 łyżki
  • koperek - 1 garść

Sposób przygotowania

  • 1 Jajka wybij do dwóch szklanek, posól i dobrze wymieszaj.
  • 2 Na patelni rozgrzej masło, po jednej łyżce na każdy omlet. Kiedy tłuszcz będzie ciepły, wlej jajka i energicznie mieszaj je na patelni za pomocą gumowej lub drewnianej szpatułki.
  • 3 Kiedy omlet będzie jeszcze delikatnie płynny na wierzchu zdejmij patelnię z ognia. Na połowie jajek rozłóż dodatki - Tartare i kawałki wędzonego łososia. Za pomocą szpatułki złóż omlet na pół i delikatnie zsuń z patelni na talerz.
  • 4 W ten sam sposób przygotuj drugą porcję. Omlety podawaj od razu po przygotowaniu, udekorowane koperkiem i posypane pieprzem.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów