30 minut
Łatwy
Składniki na dwie porcje::
- Serek TARTARE Ziołowy Ogród - 4 łyżki,
- makaronu tagliatelle - 200 g,
- czerwona cebula - 1 szt.,
- fileta z kurczaka - 400 g,
- pieczarki - 150 g,
- mrożony groszek - 100 g,
- jogurt grecki - 200 g,
- mąka ziemniaczana - 1 łyżka,
- bulion warzywny - 150 ml,
- parmezan - 20 g,
- sól, pieprz, natka pietruszki.
Sposób przygotowania:
- Pokrój w kostkę fileta z kurczaka, przypraw i podsmaż na patelni na oleju rzepakowym. Cebulę, pieczarki pokrój w kostkę, plasterki, dodaj do kurczaka i podsmaż.
- W osobnym naczyniu wymieszaj bulion warzywny z jogurtem greckim. Następnie dodaj serek Tartare Ziołowy Ogród i całość wymieszaj. Przelej na patelnię z kurczakiem, wymieszaj, dodaj przyprawy: sól i pieprz.
- Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z 1-2 łyżkami sosu i dodaj na patelnię. Wymieszaj i duś aż sos zgęstnieje. Dodaj groszek.
- Makaron ugotuj al dente, dodaj do sosu i wymieszaj. Gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki i startym parmezanem.