Makaron z kurczakiem w sosie jogurtowo-ziołowym

30 min
Łatwy

Śmietankowa Łąka

Delikatny smak i puszysta konsystencja? To musi być serek Tartare Śmietankowa Łąka. Łatwo się rozsmarowuje, a jak smakuje! Dzień zaczyna się lekko.

Składniki:

  • makaronu tagliatelle - 200 gramów
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • fileta z kurczaka - 400 gramów
  • pieczarki - 150 gramów
  • mrożonego groszku - 100 gramów
  • jogurt grecki - 200 gramów
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • bulion warzywny - 150 mililitrów
  • Serek TARTARE Ziołowy Ogród - 4 łyżki
  • parmezan
  • sól, pieprz, natka pietruszki

Sposób przygotowania

  • 1 Pokrój w kostkę fileta z kurczaka, przypraw i podsmaż na patelni na oleju rzepakowym. Cebulę, pieczarki pokrój w kostkę, plasterki, dodaj do kurczaka i podsmaż.
  • 2 W osobnym naczyniu wymieszaj bulion warzywny z jogurtem greckim. Następnie dodaj serek Tartare Ziołowy Ogród i całość wymieszaj. Przelej na patelnię z kurczakiem, wymieszaj, dodaj przyprawy: sól i pieprz.
  • 3 Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z 1-2 łyżkami sosu i dodaj na patelnię. Wymieszaj i duś aż sos zgęstnieje. Dodaj groszek.
  • 4 Makaron ugotuj al dente, dodaj do sosu i wymieszaj. Gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki i startym parmezanem.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów