Marchewka z Łososiowej Zatoki - Tartare - Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Marchewka z Łososiowej Zatoki - Bonne Maman

12 minut

Średni

Składniki na jedną porcję:

  • serek Tartare Łososiowa Zatoka - 50 g,
  • duża marchewka,
  • pęczek koperku,
  • 1 kromka chleba żytniego.

Sposób przygotowania:

  1. Z umytej i oskrobanej marchewki wykrój blok o kształcie trapezu. Jeden koniec zaokrąglij, drugi natnij od góry i dołu, formując kształt ogona.
  2. Przytnij górę marchewki, żeby nadać jej kształt rybiego grzbietu. Na zaokrąglonym końcu bloku, czyli głowie naszej ryby, wytnij usta i oczy. Zaznacz nożykiem linię oddzielającą głowę, wytnij kształty łusek i rowki na płetwach.
  3. Kromkę ciemnego pieczywa posmaruj serkiem Tartare Łososiowa Zatoka, ozdób pęczkiem świeżego koperku.
  4. Ułóż rybę na kanapce i poczekaj, aż któryś z domowników lub gości złapie przynętę.