Omlet łososiowy – Tartare – Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Łososiowy omlet - Bonne Maman

15 minut

Łatwy

Składniki na dwa omlety:

  • serek Tartare Łososiowa Zatoka - 80 g,
  • jajka - 6 szt.,
  • wędzony łosoś - 100 g,
  • masło - 2 łyżki,
  • sól i pieprz do smaku - 1 szczypta,
  • koperek do dekoracji.

Sposób przygotowania:

  1. Jajka wybij do dwóch szklanek, posól i dobrze wymieszaj.
  2. Na patelni rozgrzej masło, po jednej łyżce na każdy omlet.
  3. Kiedy tłuszcz będzie ciepły, wlej jajka i energicznie mieszaj je na patelni za pomocą gumowej lub drewnianej szpatułki.
  4. Kiedy omlet będzie jeszcze delikatnie płynny na wierzchu zdejmij patelnię z ognia.
  5. Na połowie jajek rozłóż dodatki – Tartare i kawałki wędzonego łososia.
  6. Za pomocą szpatułki złóż omlet na pół i delikatnie zsuń z patelni na talerz.
  7. W ten sam sposób przygotuj drugą porcję.
  8. Omlety podawaj od razu po przygotowaniu, udekorowane koperkiem i posypane pieprzem.