Roladki z bakłażana

30 min
Łatwy

Orzechowa Aleja

Orzechy włoskie, laskowe i migdały. Wyobraź sobie połączenie aż 3 orzechowych nut w kremowym serku Tartare Orzechowa Aleja. Już wiesz, że będzie pysznie!

Składniki:

  • duży bakłażan
  • Serek TARTARE Orzechowa Aleja - 1 opakowanie
  • oliwy z oliwek - 2 łyżki
  • suszonych pomidorów - 10 sztuk
  • natka pietruszki
  • pestek granata - 2 łyżki

Sposób przygotowania

  • 1 Bakłażany kroimy wzdłuż w około 0,5 cm plastry. Solimy je lekko i odstawiamy na 15 minut. Płuczemy wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i smarujemy z każdej strony oliwą, używając pędzelka.
  • 2 Grillujemy je na patelni grillowej przez około 3 minuty z każdej strony. Przekładamy na ręcznik papierowy do odsączenia.
  • 3 Suszone pomidory kroimy w mniejsze kawałki, pietruszkę siekamy.
  • 4 Na każdym plastrze bakłażana rozsmarowujemy serek Tartare. Układamy kawałeczki suszonych pomidorów.
  • 5 Zwijamy w roladki, układamy na talerzu i posypujemy pestkami granata i natką pietruszki.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów