Roladki z bakłażana


Orzechowa Aleja
Orzechy włoskie, laskowe i migdały. Wyobraź sobie połączenie aż 3 orzechowych nut w kremowym serku Tartare Orzechowa Aleja. Już wiesz, że będzie pysznie!
Składniki:
- duży bakłażan
- Serek TARTARE Orzechowa Aleja - 1 opakowanie
- oliwy z oliwek - 2 łyżki
- suszonych pomidorów - 10 sztuk
- natka pietruszki
- pestek granata - 2 łyżki
Sposób przygotowania
- 1 Bakłażany kroimy wzdłuż w około 0,5 cm plastry. Solimy je lekko i odstawiamy na 15 minut. Płuczemy wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i smarujemy z każdej strony oliwą, używając pędzelka.
- 2 Grillujemy je na patelni grillowej przez około 3 minuty z każdej strony. Przekładamy na ręcznik papierowy do odsączenia.
- 3 Suszone pomidory kroimy w mniejsze kawałki, pietruszkę siekamy.
- 4 Na każdym plastrze bakłażana rozsmarowujemy serek Tartare. Układamy kawałeczki suszonych pomidorów.
- 5 Zwijamy w roladki, układamy na talerzu i posypujemy pestkami granata i natką pietruszki.