Tosty z Borowikowego Lasu - Tartare - Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Tosty z Borowikowego Lasu - Bonne Maman

20 minut

Łatwy

Składniki na jedną porcję:

  • Serek Tartare Borowikowy Las - 150 g,
  • 3 kromki chleba,
  • pieczarki - 10 szt.,
  • ząbki czosnku - 2 szt.,
  • szynka dojrzewająca - 3 plastry,
  • masło - 50 g,
  • olej rzepakowy - 3 łyżki,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki umyj, osusz i pokrój na plasterki. Ząbki czosnku pokrój na plasterki. Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła. Wrzuć pieczarki i ząbki czosnku, dodaj świeże listki tymianku.
  2. Smaż na średnim ogniu kilka minut, następnie dopraw solą i pieprzem. Pieczarki powinny być ładnie zarumienione.
  3. Kromki pieczywa po wewnętrznej stronie grubo posmaruj puszystym serkiem Borowikowy Las, ułóż pieczarki i po plastrze szynki, złóż jak kanapki. Powinny powstać 3 tosty gotowe do smażenia na patelni.
  4. Na patelni rozgrzej resztę masła z olejem (dodatek oleju sprawi, że masło się nie przypali), następnie ułóż grzanki i smaż z obu stron na złoto. Ciepłe tosty podawaj razem z szaszłykami z pieczarek.