20 minut
Łatwy
Składniki na jedną porcję:
- Serek Tartare Borowikowy Las - 150 g,
- 3 kromki chleba,
- pieczarki - 10 szt.,
- ząbki czosnku - 2 szt.,
- szynka dojrzewająca - 3 plastry,
- masło - 50 g,
- olej rzepakowy - 3 łyżki,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania:
- Pieczarki umyj, osusz i pokrój na plasterki. Ząbki czosnku pokrój na plasterki. Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła. Wrzuć pieczarki i ząbki czosnku, dodaj świeże listki tymianku.
- Smaż na średnim ogniu kilka minut, następnie dopraw solą i pieprzem. Pieczarki powinny być ładnie zarumienione.
- Kromki pieczywa po wewnętrznej stronie grubo posmaruj puszystym serkiem Borowikowy Las, ułóż pieczarki i po plastrze szynki, złóż jak kanapki. Powinny powstać 3 tosty gotowe do smażenia na patelni.
- Na patelni rozgrzej resztę masła z olejem (dodatek oleju sprawi, że masło się nie przypali), następnie ułóż grzanki i smaż z obu stron na złoto. Ciepłe tosty podawaj razem z szaszłykami z pieczarek.