Tosty z pieczarkami


Borowikowy Las
Przenieś intensywny zapach polskich borowików do swojej kuchni z serkiem Tartare Borowikowy Las. Głęboki smak i delikatna, kremowa konsystencja to źródło kanapkowych inspiracji!
Składniki:
- kromki chleba
- Serek Tartare Borowikowy Las - 150 gramów
- pieczarki - 10 sztuk
- ząbki czosnku - 2 sztuki
- szynka dojrzewająca - 3 plastry
- masła - 50 gramów
- olej rzepakowy - 3 łyżki
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
- 1 Pieczarki umyj, osusz i pokrój na plasterki. Ząbki czosnku pokrój na plasterki. Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła. Wrzuć pieczarki i ząbki czosnku, dodaj świeże listki tymianku.
- 2 Smaż na średnim ogniu kilka minut, następnie dopraw solą i pieprzem. Pieczarki powinny być ładnie zarumienione.
- 3 Kromki pieczywa po wewnętrznej stronie grubo posmaruj puszystym serkiem Borowikowy Las, ułóż pieczarki i po plastrze szynki, złóż jak kanapki. Powinny powstać 3 tosty gotowe do smażenia na patelni.
- 4 Na patelni rozgrzej resztę masła z olejem (dodatek oleju sprawi, że masło się nie przypali), następnie ułóż grzanki i smaż z obu stron na złoto. Ciepłe tosty podawaj razem z szaszłykami z pieczarek.