Tosty z pieczarkami

20 min

Borowikowy Las

Przenieś intensywny zapach polskich borowików do swojej kuchni z serkiem Tartare Borowikowy Las. Głęboki smak i delikatna, kremowa konsystencja to źródło kanapkowych inspiracji!

Składniki:

  • kromki chleba
  • Serek Tartare Borowikowy Las - 150 gramów
  • pieczarki - 10 sztuk
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • szynka dojrzewająca - 3 plastry
  • masła - 50 gramów
  • olej rzepakowy - 3 łyżki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  • 1 Pieczarki umyj, osusz i pokrój na plasterki. Ząbki czosnku pokrój na plasterki. Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła. Wrzuć pieczarki i ząbki czosnku, dodaj świeże listki tymianku.
  • 2 Smaż na średnim ogniu kilka minut, następnie dopraw solą i pieprzem. Pieczarki powinny być ładnie zarumienione.
  • 3 Kromki pieczywa po wewnętrznej stronie grubo posmaruj puszystym serkiem Borowikowy Las, ułóż pieczarki i po plastrze szynki, złóż jak kanapki. Powinny powstać 3 tosty gotowe do smażenia na patelni.
  • 4 Na patelni rozgrzej resztę masła z olejem (dodatek oleju sprawi, że masło się nie przypali), następnie ułóż grzanki i smaż z obu stron na złoto. Ciepłe tosty podawaj razem z szaszłykami z pieczarek.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów