Zapiekanki z Borowikowego Lasu - Tartare - Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Zapiekanki z Borowikowego Lasu - Bonne Maman

17 minut

Łatwy

Składniki na jedną porcję:

  • serek Tartare Borowikowy Las - 1 opakowanie,
  • pełnoziarnista bagietka,
  • pieczarki - 10 pokrojonych w półplasterki,
  • białe wino - 50 ml,
  • świeży tymianek,
  • czerwona cebula,
  • masło - 1 łyżka,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

  1. Pełnoziarnistą bagietkę przekrój wzdłuż na pół i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 10 minut, aż bułka stanie się chrupiąca.
  2. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła, dodaj pieczarki, tymianek, posól i popieprz. Smaż, aż do odparowania wody.
  3. Wlej do pieczarek wino i czekaj, aż odparuje.
  4. Podpieczoną bagietkę posmaruj serkiem Tartare Borowikowy Las, rozłóż równomiernie podsmażone pieczarki.
  5. Na wierzch połóż plasterki cebuli i ułóż dekoracyjnie gałązki świeżego tymianku.