
17 minut
Łatwy
Składniki na jedną porcję:
- serek Tartare Borowikowy Las - 1 opakowanie,
- pełnoziarnista bagietka,
- pieczarki - 10 pokrojonych w półplasterki,
- białe wino - 50 ml,
- świeży tymianek,
- czerwona cebula,
- masło - 1 łyżka,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania:
- Pełnoziarnistą bagietkę przekrój wzdłuż na pół i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 10 minut, aż bułka stanie się chrupiąca.
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła, dodaj pieczarki, tymianek, posól i popieprz. Smaż, aż do odparowania wody.
- Wlej do pieczarek wino i czekaj, aż odparuje.
- Podpieczoną bagietkę posmaruj serkiem Tartare Borowikowy Las, rozłóż równomiernie podsmażone pieczarki.
- Na wierzch połóż plasterki cebuli i ułóż dekoracyjnie gałązki świeżego tymianku.