Kanapka z Borowikowego Lasu – Tartare – Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Kanapka z Borowikowego Lasu - Bonne Maman

8 minut

Łatwy

Składniki na jedną porcję:

  • serek Tartare Borowikowy Las - 40 g,
  • listki świeżego szpinaku,
  • chudy boczek - 2 plasterki,
  • listki świeżego tymianku,
  • pestki dyni,
  • ciemne pieczywo - 2 kromki.

Sposób przygotowania:

  1. Szpinak umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
  2. Pestki dyni podpraż na suchej patelni.
  3. Kromki chleba posmaruj serkiem Tartare Borowikowy Las i połóż na nich liście szpinaku.
  4. Na każdej kromce ułóż lekko zrolowany plaster boczku.
  5. Posyp kanapki podprażonymi pestkami dyni.
  6. Kanapki udekoruj gałązkami świeżego tymianku.