Awocado na Cebulowym Polu – Tartare – Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Awocado na Cebulowym Polu - Bonne Maman

7 minut

Łatwy

Składniki na jedną porcję:

  • serek Tartare Cebulowe Pole - 1 opakowanie,
  • małe awocado,
  • sok z limonki - 1 łyżka,
  • główka posiekanego drobno czosnku,
  • posiekana papryczka jalapeno lub chilli - 1 łyżeczka,
  • pieczywo - 4 kromki,
  • pomidor - 5 cienkich plasterków,
  • zielony ogórek - 5 cienkich plasterków,
  • czerwona cebula - 2 krążki,
  • posiekana świeża kolendra - 1 łyżka.

Sposób przygotowania:

  1. Za pomocą widelca rozgnieć awocado, dodaj sok z limonki, papryczki i czosnek.
  2. Do składników dodaj serek Tartare Cebulowe Pole i wymieszaj wszystko dokładnie.
  3. Posmaruj cztery kawałki chleba. Na każdym połóż 5 plasterków pomidora, 4 plasterki ogórka, po 2 krążki cebuli. Na wierzch posyp kolendrę.
  4. Przykryj kromki pozostałymi kawałkami chleba i lekko dociśnij. Przekrój kanapki na trójkąty.