7 minut
Łatwy
Składniki na jedną porcję:
- serek Tartare Cebulowe Pole - 1 opakowanie,
- małe awocado,
- sok z limonki - 1 łyżka,
- główka posiekanego drobno czosnku,
- posiekana papryczka jalapeno lub chilli - 1 łyżeczka,
- pieczywo - 4 kromki,
- pomidor - 5 cienkich plasterków,
- zielony ogórek - 5 cienkich plasterków,
- czerwona cebula - 2 krążki,
- posiekana świeża kolendra - 1 łyżka.
Sposób przygotowania:
- Za pomocą widelca rozgnieć awocado, dodaj sok z limonki, papryczki i czosnek.
- Do składników dodaj serek Tartare Cebulowe Pole i wymieszaj wszystko dokładnie.
- Posmaruj cztery kawałki chleba. Na każdym połóż 5 plasterków pomidora, 4 plasterki ogórka, po 2 krążki cebuli. Na wierzch posyp kolendrę.
- Przykryj kromki pozostałymi kawałkami chleba i lekko dociśnij. Przekrój kanapki na trójkąty.