Łosoś w zatoce awocado - Tartare - Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Łosoś w zatoce awocado - Bonne Maman

7 minut

Łatwy

Składniki na jedną porcję:

  • serek Tartare Łososiowa Zatoka - 60 g,
  • łosoś wędzony - 4 plasterki,
  • połowa awocado,
  • ciemna bułka,
  • koperek,
  • skórka tarta z cytryny,
  • świeżo mielony pieprz.

Sposób przygotowania:

  1. Bułkę przekrój wzdłuż na pół.
  2. Awocado obierz i pokrój w plasterki.
  3. Połówki bułki posmaruj serkiem Tartare Łososiowa Zatoka.
  4. Ułóż plastry awocado na posmarowanej serkiem bułce.
  5. Ułóż pionowo łososia na kanapce, tworząc z niego „wstążkę”.
  6. Ozdób kanapkę koperkiem i posyp otartą skórką z cytryny oraz świeżo mielonym pieprzem.