Łosoś w zatoce awocado
Zobacz film


Łososiowa Zatoka
Czujesz? Tak intensywny zapach i głęboki smak uzyskaliśmy, dodając do kremowego serka Tartare Łososiowa Zatoka duże kawałki tej królewskiej ryby. Rozpłyniesz się z każdym kęsem.
Składniki:
- Serek TARTARE Łososiowa Zatoka
- 4 plasterki łososia
- 1/2 awocado
- 1 bułka ciemna
- Kilka łodyżek koperku
- Skórka otarta z 1/2 cytryny
- Świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania
- 1 Bułkę przekrój wzdłuż na pół.
- 2 Awocado obierz i pokrój w plasterki.
- 3 Połówki bułki posmaruj serkiem TARTARE Łososiowa Zatoka.
- 4 Ułóż plastry awocado na posmarowanej serkiem bułce.
- 5 Ułóż pionowo łososia na kanapce, tworząc z niego „wstążkę”.
- 6 Ozdób kanapkę koperkiem i posyp otartą skórką z cytryny oraz świeżo mielonym pieprzem.