Bakłażan wśród Orzechowej Alei – Tartare – Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Bakłażan wśród Orzechowej Alei - Bonne Maman

30 minut

Łatwy

Składniki na jedną porcję:

  • serek Tartare Orzechowa Aleja - 1 opakowanie,
  • duży bakłażan,
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki,
  • suszone pomidory - 10 szt.,
  • natka pietruszki,
  • pestki granata - 2 łyżki.

Sposób przygotowania:

  1. Bakłażany kroimy wzdłuż w około 0,5 cm plastry. Solimy je lekko i odstawiamy na 15 minut. Płuczemy wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i smarujemy z każdej strony oliwą, używając pędzelka.
  2. Grillujemy je na patelni grillowej przez około 3 minuty z każdej strony. Przekładamy na ręcznik papierowy do odsączenia.
  3. Suszone pomidory kroimy w mniejsze kawałki, pietruszkę siekamy.
  4. Na każdym plastrze bakłażana rozsmarowujemy serek Tartare. Układamy kawałeczki suszonych pomidorów.
  5. Zwijamy w roladki, układamy na talerzu i posypujemy pestkami granata i natką pietruszki.