30 minut
Łatwy
Składniki na jedną porcję:
- serek Tartare Orzechowa Aleja - 1 opakowanie,
- duży bakłażan,
- oliwa z oliwek - 2 łyżki,
- suszone pomidory - 10 szt.,
- natka pietruszki,
- pestki granata - 2 łyżki.
Sposób przygotowania:
- Bakłażany kroimy wzdłuż w około 0,5 cm plastry. Solimy je lekko i odstawiamy na 15 minut. Płuczemy wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i smarujemy z każdej strony oliwą, używając pędzelka.
- Grillujemy je na patelni grillowej przez około 3 minuty z każdej strony. Przekładamy na ręcznik papierowy do odsączenia.
- Suszone pomidory kroimy w mniejsze kawałki, pietruszkę siekamy.
- Na każdym plastrze bakłażana rozsmarowujemy serek Tartare. Układamy kawałeczki suszonych pomidorów.
- Zwijamy w roladki, układamy na talerzu i posypujemy pestkami granata i natką pietruszki.