14 minut
Łatwy
Składniki na jedną porcję:
- serek Tartare Cebulowe Pole - 60 g,
- croissant,
- pomidory koktajlowe - 3 szt.,
- pół czerwonej cebuli,
- sałata rzymska - 2 liście,
- cukinia - 6 plastrów,
- oliwa,
- pieprz i sól.
Sposób przygotowania:
- Cukinię umyj i pokrój na plastry (razem ze skórką).
- Pomidorki koktajlowe przekrój na pół a cebulę pokrój w piórka.
- W naczyniu do zapiekania ułóż warzywa i Croissanta przekrojonego na pół. Posmaruj wszystko delikatnie oliwą, oprósz solą i pieprzem.
- Zapiekaj 8-10 min w piekarniku nastawionym na 180 stopni.
- Jeśli chcesz ładnie ozdobić śniadaniową kanapkę, wytnij z cebuli fantazyjnego kwiatka.
- Na połowie croissanta połóż liście sałaty. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciśnij serek Tartare. Połóż na nim upieczone warzywa – cukinię, cebulę i pomidorki.