Cebulowe Pole do popisu – Tartare – Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Cebulowe Pole do popisu - Bonne Maman

14 minut

Łatwy

Składniki na jedną porcję:

  • serek Tartare Cebulowe Pole - 60 g,
  • croissant,
  • pomidory koktajlowe - 3 szt.,
  • pół czerwonej cebuli,
  • sałata rzymska - 2 liście,
  • cukinia - 6 plastrów,
  • oliwa,
  • pieprz i sól.

Sposób przygotowania:

  1. Cukinię umyj i pokrój na plastry (razem ze skórką).
  2. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół a cebulę pokrój w piórka.
  3. W naczyniu do zapiekania ułóż warzywa i Croissanta przekrojonego na pół. Posmaruj wszystko delikatnie oliwą, oprósz solą i pieprzem.
  4. Zapiekaj 8-10 min w piekarniku nastawionym na 180 stopni.
  5. Jeśli chcesz ładnie ozdobić śniadaniową kanapkę, wytnij z cebuli fantazyjnego kwiatka.
  6. Na połowie croissanta połóż liście sałaty. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciśnij serek Tartare. Połóż na nim upieczone warzywa – cukinię, cebulę i pomidorki.