Kanapka z Łososiowej Zatoki z jajkiem w koszulce – Tartare – Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Kanapka z Łososiowej Zatoki z jajkiem w koszulce - Bonne Maman

10 min

Łatwy

Dla 3 osób:

  • 1 opakowanie serka Tartare Łososiowa Zatoka,
  • 3 duże kromki ulubionego pieczywa,
  • 3 jajka,
  • 1 świeży ogórek,
  • kiełki, np. rzodkiewki i pora,
  • 3 łyżki octu,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

  1. Do dużego garnka wlej wodę i ocet, doprowadź do wrzenia. W międzyczasie pokrój chleb i posmaruj kromki serkiem Tartare Łososiowa Zatoka.
  2. Za pomocą obieraczki do warzyw skrój ogórka w bardzo cienkie plasterki.
  3. Jajka wybij do trzech niedużych miseczek. Kiedy woda będzie mocno wrzeć przelej delikatnie jajka do wrzątku, jedno po drugim. Po 3 minutach gotowania będą gotowe.
  4. Wyjmij je delikatnie na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
  5. Na kanapkach ułóż plasterki ogórka i kiełki, jajka wyłóż na wierzchu, popieprz i posól do smaku. Podawaj od razu po przygotowaniu.