10 min
Łatwy
Dla 3 osób:
- 1 opakowanie serka Tartare Łososiowa Zatoka,
- 3 duże kromki ulubionego pieczywa,
- 3 jajka,
- 1 świeży ogórek,
- kiełki, np. rzodkiewki i pora,
- 3 łyżki octu,
- sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
- Do dużego garnka wlej wodę i ocet, doprowadź do wrzenia. W międzyczasie pokrój chleb i posmaruj kromki serkiem Tartare Łososiowa Zatoka.
- Za pomocą obieraczki do warzyw skrój ogórka w bardzo cienkie plasterki.
- Jajka wybij do trzech niedużych miseczek. Kiedy woda będzie mocno wrzeć przelej delikatnie jajka do wrzątku, jedno po drugim. Po 3 minutach gotowania będą gotowe.
- Wyjmij je delikatnie na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
- Na kanapkach ułóż plasterki ogórka i kiełki, jajka wyłóż na wierzchu, popieprz i posól do smaku. Podawaj od razu po przygotowaniu.