12 minut
Średni
Składniki na jedną porcję:
- serek Tartare Łososiowa Zatoka - 50 g,
- duża marchewka,
- pęczek koperku,
- 1 kromka chleba żytniego.
Sposób przygotowania:
- Z umytej i oskrobanej marchewki wykrój blok o kształcie trapezu. Jeden koniec zaokrąglij, drugi natnij od góry i dołu, formując kształt ogona.
- Przytnij górę marchewki, żeby nadać jej kształt rybiego grzbietu. Na zaokrąglonym końcu bloku, czyli głowie naszej ryby, wytnij usta i oczy. Zaznacz nożykiem linię oddzielającą głowę, wytnij kształty łusek i rowki na płetwach.
- Kromkę ciemnego pieczywa posmaruj serkiem Tartare Łososiowa Zatoka, ozdób pęczkiem świeżego koperku.
- Ułóż rybę na kanapce i poczekaj, aż któryś z domowników lub gości złapie przynętę.