15 minut
Łatwy
Składniki na dwa omlety:
- serek Tartare Łososiowa Zatoka - 80 g,
- jajka - 6 szt.,
- wędzony łosoś - 100 g,
- masło - 2 łyżki,
- sól i pieprz do smaku - 1 szczypta,
- koperek do dekoracji.
Sposób przygotowania:
- Jajka wybij do dwóch szklanek, posól i dobrze wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej masło, po jednej łyżce na każdy omlet.
- Kiedy tłuszcz będzie ciepły, wlej jajka i energicznie mieszaj je na patelni za pomocą gumowej lub drewnianej szpatułki.
- Kiedy omlet będzie jeszcze delikatnie płynny na wierzchu zdejmij patelnię z ognia.
- Na połowie jajek rozłóż dodatki – Tartare i kawałki wędzonego łososia.
- Za pomocą szpatułki złóż omlet na pół i delikatnie zsuń z patelni na talerz.
- W ten sam sposób przygotuj drugą porcję.
- Omlety podawaj od razu po przygotowaniu, udekorowane koperkiem i posypane pieprzem.