40 minut
Średni
Składniki na 4 bajgle:
- Serek TARTARE Orzechowa Aleja - 1 opakowanie,
- mąka pszenna - 300 g,
- ser twarogowy - 200 g,
- jajka - 3 szt.,
- jogurt naturalny - 5 łyżek,
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka,
- sól - 1 łyżeczka,
- mak,
- łosoś wędzony,
- ulubione dodatki, np. winogrona, kiełki, ziarna słonecznika, migdały, orzechy.
Sposób przygotowania:
- Łączymy mąkę, ser twarogowy, 2 jajka, jogurt naturalny i sól. Zagniatamy ciasto do całkowitego połączenia się i dzielimy na cztery części.
- Formujemy wałek o długości ok.30 cm, zwijamy i zlepiamy. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy 25 minut w temperaturze 200 st C.
- Po upieczeniu bajgli posmaruj je serkiem Orzechowa Aleja i dodaj łososia z ulubionymi dodatkami.