Orzechowa Aleja bajgli – Tartare – Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Orzechowa Aleja bajgli - Bonne Maman

40 minut

Średni

Składniki na 4 bajgle:

  • Serek TARTARE Orzechowa Aleja - 1 opakowanie,
  • mąka pszenna - 300 g,
  • ser twarogowy - 200 g,
  • jajka - 3 szt.,
  • jogurt naturalny - 5 łyżek,
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka,
  • sól - 1 łyżeczka,
  • mak,
  • łosoś wędzony,
  • ulubione dodatki, np. winogrona, kiełki, ziarna słonecznika, migdały, orzechy.

Sposób przygotowania:

  1. Łączymy mąkę, ser twarogowy, 2 jajka, jogurt naturalny i sól. Zagniatamy ciasto do całkowitego połączenia się i dzielimy na cztery części.
  2. Formujemy wałek o długości ok.30 cm, zwijamy i zlepiamy. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy 25 minut w temperaturze 200 st C.
  3. Po upieczeniu bajgli posmaruj je serkiem Orzechowa Aleja i dodaj łososia z ulubionymi dodatkami.