W Borowikowym Lesie – Tartare – Smakuj każdym zmysłem
Przepis - W Borowikowym Lesie - Bonne Maman

7 minut

Średni

Składniki na jedną porcję:

  • serek Tartare Borowikowy Las - 40 g,
  • ogórek zielony,
  • 1 kromka chleba żytniego.

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij górną część umytego ogórka. Pozostałą przekrój wzdłuż na pół. Z jednej z połówek wytnij nożykiem kształt drzewa – pień, koronę i kępkę trawy.
  2. Wytnij kształt korony, zostawiając skórkę ogórka jako kontur drzewa i gałęzie. Oddziel nacięty pień drzewa od kępki trawy. Drzewo jest gotowe.
  3. Z odciętej na początku części ogórka uformuj borowika. Uformowany grzybek przetnij na pół. Z pozostałej części ogórka wytnij kilka listków trawy i dołóż do kępki.
  4. Posmaruj kromkę żytniego pieczywa serkiem Tartare Borowikowy Las i udekoruj kanapkę ogórkowym lasem. Smacznego!