Ziołowy Ogród a’la sajgonki – Tartare – Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Ziołowy Ogród a’la sajgonki - Bonne Maman

11 minut

Średni

Składniki na jedną porcję:

  • serek Tartare Ziołowy Ogród - 1 opakowanie,
  • marchewki - 2 szt.,
  • zielony ogórek,
  • mięta,
  • kolendra,
  • seler naciowy,
  • pomarańcza,
  • papier ryżowy - 1 opakowanie,
  • sok z cytryny.

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa obierz i pokrój w cienkie słupki.
  2. Pomarańczę wyfiletuj. Pomarańczę obierz ze skórki (obcinając górę i dół pomarańczy aż do miąższu, a następnie nożem obcinając od góry do dołu skórkę wraz z białą częścią). Następnie ostrym nożem wytnij miąższ spomiędzy białych błonek.
  3. Wszystkie warzywa wrzuć do miski z wodą wypełnioną lodem, dzięki czemu warzywa pozostaną chrupkie.
  4. Zioła posiekaj niezbyt drobno.
  5. Każdy papier ryżowy namocz w letniej wodzie, gdy zrobi się lepki i miękki, wyjmij i ułóż na dużym suchym talerzu.
  6. Papier ryżowy posmaruj Serkiem TARTARE Ziołowy Ogród
  7. Na środek posyp zioła, potem warzywa i po 1 cząstce wyfiletowanej pomarańczy.
  8. Skrop sokiem z cytryny, zawiń ciasno, tak, jak się zwija krokiety (najpierw złóż do środka boki papieru ryżowego, a następnie zroluj wzdłuż pozostałych boków.
  9. Sajgonki ułóż na talerzu i podaj od razu po przygotowaniu.