11 minut
Średni
Składniki na jedną porcję:
- serek Tartare Ziołowy Ogród - 1 opakowanie,
- marchewki - 2 szt.,
- zielony ogórek,
- mięta,
- kolendra,
- seler naciowy,
- pomarańcza,
- papier ryżowy - 1 opakowanie,
- sok z cytryny.
Sposób przygotowania:
- Warzywa obierz i pokrój w cienkie słupki.
- Pomarańczę wyfiletuj. Pomarańczę obierz ze skórki (obcinając górę i dół pomarańczy aż do miąższu, a następnie nożem obcinając od góry do dołu skórkę wraz z białą częścią). Następnie ostrym nożem wytnij miąższ spomiędzy białych błonek.
- Wszystkie warzywa wrzuć do miski z wodą wypełnioną lodem, dzięki czemu warzywa pozostaną chrupkie.
- Zioła posiekaj niezbyt drobno.
- Każdy papier ryżowy namocz w letniej wodzie, gdy zrobi się lepki i miękki, wyjmij i ułóż na dużym suchym talerzu.
- Papier ryżowy posmaruj Serkiem TARTARE Ziołowy Ogród
- Na środek posyp zioła, potem warzywa i po 1 cząstce wyfiletowanej pomarańczy.
- Skrop sokiem z cytryny, zawiń ciasno, tak, jak się zwija krokiety (najpierw złóż do środka boki papieru ryżowego, a następnie zroluj wzdłuż pozostałych boków.
- Sajgonki ułóż na talerzu i podaj od razu po przygotowaniu.