35 minut
Łatwy
Składniki na jedną porcję:
- serek Tartare Śmietankowa Łąka - 1 opakowanie,
- mała dynia - grillowana (1/2 szklanki miąższu wystarczy na jedną kanapkę),
- chleb - 4 kromki,
- masło - 4 łyżki,
- brązowy cukier - 1 łyżka,
- sól morska - 1 łyżeczka,
- przyprawa papryka chili - 1 łyżeczka,
- papryka słodka - jedna łyżeczka.
Sposób przygotowania:
- Przekrój dynię na pół, usuń ze środka pestki i skrop połówki delikatnie oliwą.
- Grilluj połówki dyni przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Następnie przewróć dynię na drugą stronę i opiekaj przez kolejne 30 minut.
- Wyciągnij grillowaną dynię z piekarnika i oddziel miąższ od skórki za pomocą łyżki.
- Wymieszaj miąższ z serkiem Tartare Śmietankowa Łąka.
- Posmaruj 2 kromki chleba wiejskiego masłem, a pozostałe dwie przygotowaną mieszanką serka i dyniowego miąższu.
- Posyp dynię mieszanką przypraw – chilli, papryką i solą.
- Połącz kromki w kanapki i połóż na rozgrzanej patelni z dodatkiem odrobiny oliwy. Przypiekaj kanapki z obu stron do momentu, aż zrobią się rumiane.