Bakłażan w Borowikowym Lesie – Tartare – Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Bakłażan w Borowikowym Lesie - Bonne Maman

11

Łatwy

Składniki na jedną porcję:

  • serek Tartare Borowikowy Las - 1 opakowanie,
  • jarmuż - 2 garści,
  • bakłażan,
  • oliwa - 2 łyżki,
  • pomidorki koktajlowe - 6 pokrojonych szt.,
  • pestki słonecznika, dyni i siemienia lnianego,
  • sól.

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj chipsy z jarmużu: w misce wymieszaj jarmuż z łyżką oliwy i pestkami. Ułóż pojedynczą warstwę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp solą. Piecz chipsy przez 5-7 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. C pilnując, aby się nie spaliły.
  2. Bakłażana pokrój na plastry i usmaż na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony.
  3. Bakłażana posmaruj serkiem Tartare Borowikowy Las.
  4. W środek włóż po 2-3 chipsy z jarmużu, po bokach ułóż po kawałku pomidora. Całość posyp upieczonymi ziarnami.