11
Łatwy
Składniki na jedną porcję:
- serek Tartare Borowikowy Las - 1 opakowanie,
- jarmuż - 2 garści,
- bakłażan,
- oliwa - 2 łyżki,
- pomidorki koktajlowe - 6 pokrojonych szt.,
- pestki słonecznika, dyni i siemienia lnianego,
- sól.
Sposób przygotowania:
- Przygotuj chipsy z jarmużu: w misce wymieszaj jarmuż z łyżką oliwy i pestkami. Ułóż pojedynczą warstwę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp solą. Piecz chipsy przez 5-7 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. C pilnując, aby się nie spaliły.
- Bakłażana pokrój na plastry i usmaż na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony.
- Bakłażana posmaruj serkiem Tartare Borowikowy Las.
- W środek włóż po 2-3 chipsy z jarmużu, po bokach ułóż po kawałku pomidora. Całość posyp upieczonymi ziarnami.