Tartinki z Łososiowej Zatoki – Tartare – Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Tartinki z Łososiowej Zatoki - Bonne Maman

12 minut

Łatwy

Składniki na jedną porcję:

  • serek Tartare Łososiowa Zatoka - 1 opakowanie,
  • ciemny chleb - 5 kromek,
  • kapary - 2 łyżki,
  • koperek,
  • łosoś wędzony - 6 plasterków,
  • do dekoracji: papryka, cukinia, marchewka, bazylia.

Sposób przygotowania:

  1. Z warzyw wytnij dekoracje kwiatowe.
  2. Serek Tartare Łososiowa Zatoka przełóż do tuby cukierniczej, wytnij z chleba kółka i wyciśnij na nie serek.
  3. Ozdób różyczkami z plastrów łososia, kaparami i koperkiem.
  4. Tak przygotowane tartinki umieść wśród kwiatów wykonanych z warzyw.