Dutch baby ze Śmietankową Łąką – Tartare – Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Dutch baby ze Śmietankową Łąką - Bonne Maman

60 minut

Średni

Składniki na jedną porcję:

  • Serek TARTARE Śmietankowa Łąka - 1 opakowanie,
  • masło - 1 łyżka,
  • jajka - 2 szt.,
  • mąka pszenna - 120 g,
  • mleko - 1 szklanka,
  • cukier waniliowy - 2 łyżeczki,
  • sól - 1 szczypta,
  • ulubione owoce.

Sposób przygotowania:

  1. W misce miksujemy jajka, mąkę, mleko, cukier waniliowy i sól. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Ciasto odstawimy na 20 minut.
  2. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni Celsjusza wraz z żeliwną patelnią. Gdy się nagrzeje, na patelni kładziemy masło i rozpuszczamy je, smarując też boki naczynia.
  3. Wlewamy ciasto i pieczemy przez około 30 minut, aż naleśnik ładnie się zezłoci.
  4. Po wyjęciu patelni z piekarnika na naleśniku rozsmarowujemy serek Śmietankowa Łąka i układamy owoce.