15 minut
Średni
Składniki na jedną porcję:
- serek Tartare Cebulowe Pole - 1 opakowanie,
- portobello - 4 szt.,
- jajka - 2 szt.,
- czerwona cebula - 2 cienkie plasterki,
- roszponka,
- pomidor - 2 plasterki,
- kiełki rzodkiewki,
- oliwa - 1 łyżka,
- masło - 1 łyżka,
- patyczki do szaszłyków.
Sposób przygotowania:
- Portobello podsmaż na oliwie przez ok. 5-7 minut, aż będą lekko rumiane. Następnie odsącz papierowym ręcznikiem.
- Na maśle usmaż jajka sadzone. Aby uzyskać perfekcyjny okrągły kształt jajka użyj obręczy.
- Wszystkie usmażone portobello ułóż do góry dnem i posmaruj serkiem Tartare Cebulowe Pole.
- Na posmarowanym serkiem Tartare Cebulowe Pole kapeluszu ułóż kolejno: liście roszponki, plasterek cebuli, plasterek pomidora, jajko sadzone i 1 łyżkę kiełków rzodkiewki.
- Przekąskę przykryj drugim kapeluszem portobello i zepnij całość patyczkiem do szaszłyków.