Przekąska z Cebulowego Pola - Tartare - Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Przekąska z Cebulowego Pola - Bonne Maman

15 minut

Średni

Składniki na jedną porcję:

  • serek Tartare Cebulowe Pole - 1 opakowanie,
  • portobello - 4 szt.,
  • jajka - 2 szt.,
  • czerwona cebula - 2 cienkie plasterki,
  • roszponka,
  • pomidor - 2 plasterki,
  • kiełki rzodkiewki,
  • oliwa - 1 łyżka,
  • masło - 1 łyżka,
  • patyczki do szaszłyków.

Sposób przygotowania:

  1. Portobello podsmaż na oliwie przez ok. 5-7 minut, aż będą lekko rumiane. Następnie odsącz papierowym ręcznikiem.
  2. Na maśle usmaż jajka sadzone. Aby uzyskać perfekcyjny okrągły kształt jajka użyj obręczy.
  3. Wszystkie usmażone portobello ułóż do góry dnem i posmaruj serkiem Tartare Cebulowe Pole.
  4. Na posmarowanym serkiem Tartare Cebulowe Pole kapeluszu ułóż kolejno: liście roszponki, plasterek cebuli, plasterek pomidora, jajko sadzone i 1 łyżkę kiełków rzodkiewki.
  5. Przekąskę przykryj drugim kapeluszem portobello i zepnij całość patyczkiem do szaszłyków.