Tortilla z Cebulowego Pola – Tartare – Smakuj każdym zmysłem
Przepis - Tortilla z Cebulowego Pola - Bonne Maman

35 minut

Łatwy

Składniki na jedną porcję:

  • serek Tartare Cebulowe Pole - 1 opakowanie,
  • tortille - 4 sztuki,
  • pokrojona w plasterki cebula,
  • 2 pieczone buraki pokrojone w cienki plasterki,
  • jabłko, pokrojone w cienkie półplasterki,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

  1. Tortillę posmaruj serkiem Tartare Cebulowe Pole.
  2. Na tortilli rozłóż buraki a następnie plasterki jabłka.
  3. Rozłóż cebulę i posyp całość świeżo mielonym pieprzem.
  4. Zroluj ciasno, zwiń w folię aluminiową i wstaw do lodówki na 20-30 minut.
  5. Pokrój tortille w okrągłe plastry i podaj je na okrągłym talerzu ułożone w kształt ślimaka.