Śmietankowa Łąka z dynią


Śmietankowa Łąka
Delikatny smak i puszysta konsystencja? To musi być serek Tartare Śmietankowa Łąka. Łatwo się rozsmarowuje, a jak smakuje! Dzień zaczyna się lekko.
Składniki:
- Tartare Śmietankowa Łąka z solą morską
- 1 mała dynia - grillowana (1/2 szklanki miąższu wystarczy na jedną kanapkę)
- 4 kromki chleba wiejskiego
- 4 łyżki masła
- 1 łyżka brązowego cukru
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 1 łyżeczka sproszkowanej chilli
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
Sposób przygotowania
- 1 Przekrój dynię na pół, usuń ze środka pestki i skrop połówki delikatnie oliwą.
- 2 Grilluj połówki dyni przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Następnie przewróć dynię na drugą stronę i opiekaj przez kolejne 30 minut.
- 3 Wyciągnij grillowaną dynię z piekarnika i oddziel miąższ od skórki za pomocą łyżki.
- 4 Wymieszaj miąższ z serkiem TARTARE Śmietankowa Łąka z solą morską.
- 5 Posmaruj 2 kromki chleba wiejskiego masłem, a pozostałe dwie przygotowaną mieszanką serka i dyniowego miąższu.
- 6 Posyp dynię mieszanką przypraw - chilli, papryką i solą.
- 7 Połącz kromki w kanapki i połóż na rozgrzanej patelni z dodatkiem odrobiny oliwy. Przypiekaj kanapki z obu stron do momentu, aż zrobią się rumiane.