Zupa marchewkowa


Orzechowa Aleja
Orzechy włoskie, laskowe i migdały. Wyobraź sobie połączenie aż 3 orzechowych nut w kremowym serku Tartare Orzechowa Aleja. Już wiesz, że będzie pysznie!
Składniki:
- Serek TARTARE Orzechowa Aleja - 1 opakowanie
- obranej marchewki - 450 gramów
- ugotowanego białego, krótkoziarnistego ryżu - 5 łyżek
- gorącego bulionu warzywnego lub drobiowego - 2 litry
- nieduża cebula
- masła - 2 łyżki
- oliwy - 1 łyżka
- soli i białego pieprzu do smaku - 1 szczypta
Sposób przygotowania
- 1 Marchewki pokrój w cienkie plasterki, cebulę w drobną kostkę.
- 2 W głębokiej patelni rozgrzej masło i oliwę, dodaj warzywa i smaż na niewielkim ogniu, do zeszklenia cebuli.
- 3 Wlej dwie szklanki gorącego bulionu, przykryj i delikatnie duś, do miękkości marchewki.
- 4 Dopraw solą oraz pieprzem i dodaj ryż.
- 5 Gotuj razem kilka minut, a następnie zmiksuj zupę na gładki krem, dolewający tyle bulionu, by uzyskać ulubioną konsystencję.
- 6 Serwuj zupę gorącą, udekorowaną porcją serka Tartare Orzechowa Aleja oraz koperkiem.