Zupa marchewkowa

30 min
Średni

Orzechowa Aleja

Orzechy włoskie, laskowe i migdały. Wyobraź sobie połączenie aż 3 orzechowych nut w kremowym serku Tartare Orzechowa Aleja. Już wiesz, że będzie pysznie!

Składniki:

  • Serek TARTARE Orzechowa Aleja - 1 opakowanie
  • obranej marchewki - 450 gramów
  • ugotowanego białego, krótkoziarnistego ryżu - 5 łyżek
  • gorącego bulionu warzywnego lub drobiowego - 2 litry
  • nieduża cebula
  • masła - 2 łyżki
  • oliwy - 1 łyżka
  • soli i białego pieprzu do smaku - 1 szczypta

Sposób przygotowania

  • 1 Marchewki pokrój w cienkie plasterki, cebulę w drobną kostkę.
  • 2 W głębokiej patelni rozgrzej masło i oliwę, dodaj warzywa i smaż na niewielkim ogniu, do zeszklenia cebuli.
  • 3 Wlej dwie szklanki gorącego bulionu, przykryj i delikatnie duś, do miękkości marchewki.
  • 4 Dopraw solą oraz pieprzem i dodaj ryż.
  • 5 Gotuj razem kilka minut, a następnie zmiksuj zupę na gładki krem, dolewający tyle bulionu, by uzyskać ulubioną konsystencję.
  • 6 Serwuj zupę gorącą, udekorowaną porcją serka Tartare Orzechowa Aleja oraz koperkiem.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów